Waar ik in de loop der jaren achter ben gekomen

perspeccctive‘Ze’ zeggen dat mensen in de loop der jaren steeds wijzer worden, en dat is voor veel mensen -uitzonderingen daargelaten- zeker waar. Zelfs ik als 19-jarige merk al een groot verschil met mijn 15-jarige babyface Lobke. En naast dat ik wijzer ben geworden en hopelijk nog een stuk wijzer zal worden, heb ik ook een hoop andere dingen geleerd in mijn korte leven. Trucjes, tips, handigheidjes en wijze lessen van de mensen om mij heen die veel meer levenservaring hebben dan ik. Maar ook van mensen die juist jonger zijn dan ik kan ik vaker veel leren trouwens!

Mooie vs goede telefoonhoes.
Om mijn iPhone 4s had ik altijd vrolijke hoesjes zitten, die stiekem helemaal geen goede bescherming boden wanneer mijn mobiel echt hard zou vallen. Gelukkig heeft hij het drie jaar gedaan zonder al te veel gebreken, maar om mijn nieuwe mobiel, de iPhone 6s, wilde ik een écht goed hoesje. En hoewel hij niet zo mooi is als de vele hoesjes die ik vaak voorbij zie komen, vind ik dat nu veel minder belangrijk dan een paar jaar geleden. Die mobiel kost aardig wat geld, hoe zonde als hij kapot gaat door een slecht hoesje.

Bij sommige winkels slaag je altijd. 
En het is zo fijn zulke winkels te ontdekken! Voor mij is het bijvoorbeeld de Topshop wanneer ik goede en fijne broeken zoek, de Xenos wanneer ik mijn kamer wil renoveren, de Asos voor mooie en niet te standaard schoenen en de Bershka voor sieraden.

Blij met Nederland.
Hoewel ik vaak zeur over het weer hier in Nederland, weet ik dondersgoed dat we het vergeleken met andere landen op veel gebieden erg goed bekeken hebben. Geen oorlog, behoorlijk veel vrijheid en waar vrouwen in een hoop landen als een object worden gezien, zijn we hier (voor de meesten) daadwerkelijk personen. HOORAY!

Mensen hebben niks voor niks een agenda.
Tot vorig jaar gebruikte ik mijn agenda uitsluitend voor school. Opdrachten en proefwerken/tentamens werden erin geschreven, maar veel meer dan dat was er niet in terug te vinden. Sinds een aantal maanden gebruik ik een (online) agenda echter ook voor afspraken, werk, eventueel belangrijke ‘to do’ items enz. Daarvoor schreef ik dit dus allemaal nergens op, waardoor ik zo nu en dan wel eens iets vergat. Vraag me niet hoe ik het zo lang heb kunnen volhouden, want ik weet het niet. Ik ben in elk geval blij dat ik eindelijk begrijp waarom mensen agenda’s hebben, haha! #inzicht

Panty’s.
Ik draag altijd dunne panty’s, maar ik heb geleerd dat deze (of in elk geval degene die ik koop) het vaak niet lang volhouden. Ik kan dus het beste drie pakken van vier panty’s in een keer kopen en als ik ergens naartoe ga is het slim (minstens) één reserve bij me te hebben.

Liefs,
Lobke

2 Comments

  1. Ik gebruik geen agenda, als ik eens iets niet mag vergeten schrijf ik het gewoon in koeienletters in mijn schoolagenda, hihi
    Het klopt dat je veel leert naarmate je ouder wordt, zelfs van jongere mensen. Ik sta er soms van versteld hoe dom ik me voel wanneer ik mijn 2 jaar jongere broer over iets hoor praten waar ik nog nooit van heb gehoord, en dan heb ik het nog niet over lego of Avengers.

    • Gewoon iets met koeienletters erin zetten werkt ook natuurlijk, is in elk geval niet overheen te kijken haha! En ja hè, dat heb ik dus ook met mijn 5 jaar jongere zusje, die weet meer over geschiedenis en allerlei onderwerpen dan ik. Maar ik vind het juist leuk dat je ook daarvan kan leren, en niet alleen van ouderen. Wel jammer alleen dat lang niet iedereen dat inziet, sommige mensen kunnen echt zo neerbuigend naar kinderen en jongeren doen, alsof ze totaal niet snugger zijn en niks van de wereld begrijpen want ze hebben ‘weinig levenservaring’. Maar goed, dat zal altijd wel zo blijven haha : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *